Projekt MAMA s podtitulem Tichá tvář mateřství si klade za cíl podpořit rodiny a matky, a to jak finančně, tak emocionálně. Fotokniha představuje syrovou tvář mateřství spojenou s psanými příběhy skutečných protagonistek. Koncept funguje na sdílení pocitů a příběhů matek. Autorka přitom jednala na základě osobních zkušeností.

Výtěžek z prodeje knihy jde na dobrou věc

Křest knihy MAMA spojený s vernisáží fotografií Jany Pechlátové proběhl 13. října 2023. Při této událostí spojené s vernisáží výstavy fotografií se za prodej knih vybralo přibližně 400 000 Kč, které šly na charitativní účely a rozdělily se mezi vybrané rodiny z Královédvorska a okolí. Kritériem pro výběr byly rodiny, které se vlivem handicapu rodiče nebo dítěte ocitly ve finanční nouzi.

  1. Projekt MAMA podpořili regionální partneři

Křest a celá fotokniha by nevznikla bez podpory jejích sponzorů. Jedním z nich je nadace fond Propolis33 podporující ženské charitativní a osvětové aktivity. Jeho aktivity se týkají především plánovaného rodičovství, mateřství a další ženských témat. Významným sponzorem se stal také prodejce oblečení Buga.cz. Jeho střihy šité ženám na míru podporují ženství jako takové a oslavují krásu něžného pohlaví. Buga.cz šíří lásku k ženám a díky udržitelné a v Česku šité módě také lásku k přírodě.

Výstava fotografií v naší galerii potrvá ještě přibližně do poloviny roku 2024 a knihy jsou stále k dispozici. Jejich zakoupením podpoříte výše zmíněné rodiny.

  1. Kontakty a webové stránky