Zveme vás na vernisáž výstavy fotografií jaroměřského fotografa ing. Jiřího Jarkovského. Uskuteční se v pátek 19. dubna od 19:00. Promluví sochař Petr Novák z Jaroměře a zahraje flétnistka Jana Jarkovská.

Jiří Jarkovský se narodil1.2.1954 v Broumově, kde žil až do maturity na Broumovském gymnasiu. Je absolventem Vysoké školy dopravní v Žilině. Krátce pracoval u ČSD, ve výrobních družstvech, a v posledních 25 letech jako daňový poradce a auditor. Po skončení vojenské služby a nástupu do zaměstnání žije v Jaroměři.

     Broumovsko jako rodný kraj, „kraj mezi spasením a zatracením“ ( V. Cílek), mu učaroval a stal se jeho inspirací. Druhohorní krajina posetá kamennými věžemi a roklemi, barokní skupina kostelů od Kryštofa Dientzenhofera a jeho syna Kiliána Ignáce Dientzenhofera jsou častým fotografickým motivem Jiřího Jarkovského. Jeden z těchto kostelů – kostel sv. Anny ve Vižňově – se stal i předmětem jeho organizačně finanční pomoci na opravě.

     Jiří Jarkovský ve svém životě podkal několik učitelů, od kterých si vzal ponaučení, že na fotce toho nemá být mnoho, a mělo by tam být i něco, co tam není – minulost, budoucnost, přírodní síla, nálada apod.